Izvodi iz štampe

10. DAN MAJSTORU VRACAREVICU!

Na ceremoniji Kuce slavnih (The United States Martial Arts Hall of Fame 2003), odrzanoj 9. avgusta u Dalasu, Teksas, majstoru Ljubomiru Vracarevicu dodeljeno je najvece zvanje u borilackim vestinama : 10. DAN - SOKE , kao tvorcu stila realni aikido.

Ovim unapredenjem, najvisim u svetu borilackih sportova i vestina, Ljubomir Vracarevic je usao u  malobrojan krug  osnivaca stilova i izabranih vrhunskih svetskih majstora. 

Majstor Vracarevic je postao clan Internacionalnog saveta velikih majstora (International Martial Arts Headfounders Grandmasters Council), i njihov direktor za Srbiju.

 

Institucija Kuca slavnih postavila  ga je za direktora za nasu zemlju.

 

Internacionalni savet Velikih majstora, koji okuplja nosioce 10. Dana u razlicitim borilackim vestinama, prati rad  naseg majstora vec duze vreme. Realni aikido je registrovan u USMAA klasifikaciji borilackih vestina  kao autenticna srpska borilacka vestina. Zahvaljujuci proslogodisnjem izboru u Kucu slavnih, majstor Vracarevic  je stekao pravo da vodi seminar realnog aikidoa na  sportskom kampu Kuce slavnih 2003. Prezentacija i treninzi realnog aikidoa bili su najbolji u kampu, a nasi majstori postigli su izuzetan uspeh : majstor Vracarevic je proglasen za najuspesnijeg  Grandmastera godine, majstori Ana Vracarevic, Radojica Spasovic i Bratislav Stajic, svi nosioci 7.Dana, dobili su priznanja kao internacionalni instruktori godine, a majstor Vladimir ?ordevic, crni pojas 5. Dan, dobio je priznanja: najistaknutiji instruktor godine u Americi i direktor Kuce slavnih za drzavu Illinois, SAD. Na internacionalnom polaganju za visa zvanja, Vladimiru Vokicu je dodeljen 5.Dan.

Kvalitet realnog aikidoa i nasih majstora otvorili su vrata Amerike. Vec su dobijeni pozivi za ucesce na nekoliko velikih seminara i ostvareni  plodni kontakti sa  drugim organizacijama borilackih vestina. 

09.03.2003.

preuzmi dokument

Slavujev venac 1
11120 Beograd
Adresni kod: 145805
Srbija

Info: 060/ 800 50 30
Slavica Babić: 063/24 29 13
office@wcra.rs
office.ssra@gmail.com 
Skype: ljuba.vracarevic.wcra
Zakonom zaštićeno. Sva prava zadržava Ti Computers Solutions