Vračarević Ljubomir

Adresa

Slavujev venac 1

Beograd


Srbija

Osnivač

Kontakt

+381 11 30 89 199

063 270 434

+381 11 30 89 199

office@wcra.rs

Vračarević Ljubomir

LJUBOMIR -LJUBA VRAČAREVIĆ (1947-2013.)

Akademik, osnivač i majstor realnog aikidoa 10. DAN - SOKE, ceo svoj profesionalni rad posvetio je realnom aikidou - autenticnom stilu samoodbrane, koji je stvarao godinama.
Kada je Evropa krajem 60-ih otkrila aikido, on je bio među prvima koji su počeli da ga treniraju. Zvanje majstora, crni pojas 1.Dan stekao je vec 1971. godine. Nosilac i drugih majstorskih zvanja : 1. Dan u džudou, 1. Dan u rukopašnom boju, 8. Dan u džiu-džici i 8. Dan kinami-ryu aikijujutsu.
Tokom prvog usavršavanja u Japanu, 1978. godine, boravi u Hombu dođou, kod majstora Kišomaru Uješibe (10. Dan), sina tvorca aikidoa Moriheja Uješibe. Uvažavajuci znanja i ugled japanskih majstora, Vračarević teži svom stilu rada, primerenom njegovoj konstituciji, mentalitetu i tradiciji kojoj on pripada. Rad sa vojnim i policijskim jedinicama tokom 70-ih godina podstakao ga je da počne da usavršava praktični, upotrebni aspekt veštine, kako bi povećao primenljivost i efikasnost tehnika u realnim situacijama.
Drugi boravak u Tokiju, 1993. godine u čuvenom Jošinkanu - školi velikog majstora Gozo Šiode (10. Dan), potvrdio je ispravnost Vračarevićevog razmišljanja. lako je radio svoj "tvrdi" stil, na kraju boravka je doživeo izuzetne počasti -susret sa velikim Šiodom, koji je vec bio u dubokoj starosti i dobijanje diplome koju je Šioda licno potpisao.
PROGRAMI SPECIJALNE OBUKE vojske, policije i telohranitelja, doneli su majstoru Vračareviću međunarodnu reputaciju. Tokom više od 20 godina, obučavao je službe obezbeđenja i telohranitelje predsednika Zimbabvea, Libije, Makedonije, Republike Srpske, Kazahstana i Slovenije. Držao je kurseve specijalnim jedinicama u nekoliko zemalja, među kojima je posebno isticao rad sa ruskim "Alfama", za koji je dobio visoki vojni orden od generala Fetisova. Od 2002. godine, majstor Vracarevic je ovlašćeni instruktor IBSSA, i njen predstavnik u Srbiji i Crnoj Gori.
BODYGUARD TRAINING CENTAR "VRACAREVIC" bila je jedina ovlašćena škola u Srbiji i Crnoj Gori za izvođenje obuke telohranitelja i službi obezbeđenja po standardima IBSSA - Internacionalne bodyguard asocijacije, koja je obrazovno i organizaciono prisutna u 112 zemalja sveta. O ugledu i poziciji IBSSA u svetu, govori i podatak da su u tom periodu oko 80 šefova vlada obezbeđivala lica sa IBSSA sertifikatom.
DEČJE SKOLE REALNOG AIKIDOA, u kojima se sa decom uzrasta od 4 do 12 godina radi po programu majstora Ljube "Kroz igru do majstorstva", predstavljaju posebnu oblast Vračarevićevog pedagoškog rada. Ovaj program je prilagođen psihofizičkim sposobnostima dece i daje odlične rezultate.
U svojoj karijeri majstor Vračarević je održao preko 250 seminara u zemlji i inostranstvu, a kroz klubove realnog aikidoa, okupljene u Svetskom centru realnog aikidoa, prošlo je preko 150000 učenika.
Majstor Vračarević je autor više knjiga o samoodbrani: "Aikido" (1977), "Odbrana od noža"(1983), "Aikido - džudo"(1987), "Odbrani se bez straha" - samoodbrana za žene (1994), "Obučavao sam telohranitelje" (1995), "Realni aikido"(1996) - udžbenik na Višoj školi za sportske trenere. Autor je video kaseta: "Od početnika do majstora", "Odbrana od noža", "Trenerska licenca", "Nož, pištolj, palica", "Kroz igru do majstorstva".
Priznanja koja je majstor Vračarević dobio u svojoj izuzetnoj karijeri su mnogobrojna.
On je tehnički direktor Ruske federacije realnog aikidoa, član Predsednistva Evro-azijske kjokušinkai federacije, podpredsednik Svetske federacije rukopašnog boja, počasni predsednik Vušu federacije oblasti Singjang - Kina, počasni član MAA -Internacionalne asocijacije borilačkih veština sa sedištem u Nemačkoj, jedan je od osnivača i predsednik Svetskog centra realnog aikidoa, koji koordinira rad klubova realnog aikidoa širom sveta. Majstor Vračarević je od 1997. godine, profesor na Visokoj školi za sportske trenere u Beogradu.
Za izuzetne rezultate u borilačkim veštinama Ruska akademija nauka o Zemlji, 1998. godine, izabrala ga je za redovnog člana. Međunarodna akademija nauka, za rešavanje problema nacionalne bezbednosti, dodelila mu je čin pukovnika, 2001 .godine.
Na predlog Američke asocijacije za borilačke veštine-USMA, majstor Vracarevic je IZABRAN U KUĆU SLAVNIH (Martial Arts Hali of Fame) 2002. godine, kada mu je i dodeljeno zvanje GRANDMASTER (Veliki majstor), što je najviša titula Kuće slavnih. Ovo priznanje značilo je i priznanje njegovog stila - realnog aikidoa, koji je upisan u Internacionalnu klasifikaciju borilačkih veština kao AUTENTIČNA SRPSKA BORILAČKA VEŠTINA.
Priznajući originalnost realnog aikidoa, Internacionalni savet velikih majstora (International Martial Arts Headfounders & Grandmasters Council), izabrao je 2003. godine majstora Vračarevića za svog člana i dodelio mu crni pojas 10. DAN - SOKE, najviše zvanje u borilačkim veštinama, koje nose osnivači stila. Isti savet mu je dodelio priznanje Najbolji Grandmaster 2003. godine. Majstor Vračarevic je direktor Evropske kuće slavnih za borilačke veštine i sportove, sa sedištem u Beogradu.
Slavujev venac 1
11120 Beograd
Adresni kod: 145805
Srbija

Info: 060/ 800 50 30
Slavica Babić: 063/24 29 13
office@wcra.rs
office.ssra@gmail.com 
Skype: ljuba.vracarevic.wcra
Zakonom zaštićeno. Sva prava zadržava Ti Computers Solutions