Vračarević Ljubomir

Adresa

Slavujev venac 1

Beograd


Srbija

Osnivač

Kontakt

+381 11 30 89 199

063 270 434

+381 11 30 89 199

office@wcra.rs

Vračarević Ljubomir

LJUBOMIR -LJUBA VRACAREVIC (1947.) majstor realnog aikidoa 10. DAN - SOKE, ceo svoj profesionalni rad posvetio je realnom aikidou - autenticnom stilu samoodbrane, koji je stvarao godinama.

Kada je Evropa krajem 60-ih otkrila aikido, on je bio medu prvima koji su poceli da ga treniraju. Zvanje majstora, crni pojas 1.Dan stekao je vec 1971.godine. Danas je nosilac i drugih majstorskih zvanja : 1. Dan u dzudou, 1.Dan u rukopasnom boju, 8.Dan u dziu-dzici i 8.Dan kinami-ryu aikijujutsu.
Tokom prvog usavrsavanja u Japanu, 1978. godine, boravi u Hombu dodou, kod majstora Kisomaru Ujesibe (10. Dan), sina tvorca aikidoa Moriheja Ujesibe. Uvazavajuci znanja i ugled japanskih majstora. Vracarevic tezi svom stilu rada, primerenom njegovoj konstituciji, mentalitetu i tradiciji kojoj on pripada. Rad sa vojnim i policijskim jedinicama tokom 70-ih godina podstakao ga je da pocne da usavrsava prakticni, upotrebni aspekt vestine, kako bi povecao primenljivost i efikasnost tehnika u realnim situacijama.
Drugi boravak u Tokiju, 1993. god. u cuvenom Josinkanu - skoli velikog majstora Gozo Siode (10. Dan), potvrdio je ispravnost Vracarevicevog razmisljanja. lako je radio svoj "tvrdi" stil, na kraju boravka je doziveo izuzetne pocasti -susret sa velikim Siodom koji je vec bio u dubokoj starosti i dobijanje diplome koju je Sioda licno potpisao.

PROGRAMI SPECIJALNE OBUKE vojske, policije i telohranitelja,  doneli su majstoru  Vracarevicu medunarodnu reputaciju. U proteklih 20-ak godina obucavao je sluzbe obezbedenja i telohranitelje predsednika Zimbabvea, Libije, Makedonije, Republike Srpske, Kazahstana i Slovenije. Drzao je kurseve specijalnim jedinicama u nekoliko zemalja, medu kojima posebno istice rad sa ruskim "Alfama", za koji je dobio visoki vojni orden od generala Fetisova. Od 2002. godine, majstor Vracarevic je ovlasceni instruktor IBSSA, i njen predstavnik u Srbiji i Crnoj Gori.

BODYGUARD TRAINING CENTAR "VRACAREVIC" je jedina ovlascena skola u Srbiji i Crnoj Gori za izvodenje obuke telohranitelja i sluzbi obezbedenja po standardima IBSSA - Internacionalne bodyguard asocijacije, koja je obrazovno i organizaciono prisutna u 112 zemalja sveta. O ugledu i poziciji IBSSA u svetu, govori i podatak da  u ovom trenutku oko 80 sefova vlada obezbeduju lica sa IBSSA sertifikatom.

DECIJE SKOLE REALNOG AIKIDOA, u kojima se sa decom uzrasta od 4 do12 godina radi po programu "Kroz igru do majstorstva", predstavljaju posebnu oblast Vracarevicevog pedagoskog rada. Ovaj program  je prilagoden psihofizickim sposobnostima dece i daje odlicne rezultate.

U dosadasnjoj karijeri majstor Vracarevic je odrzao preko 150 seminara u zemlji i inostranstvu, a kroz klubove realnog aikidoa,  okupljene u Svetskom centru realnog aikidoa, proslo je preko 120 000 ucenika.

Majstor  Vracarevic je  autor vise knjiga o samoodbrani: "Aikido"  (1977.),   "Odbrana  od  noza"(1983.),   "Aikido - dzudo"(1987.), "Odbrani se bez straha" - samoodbrana za zene (1994), "Obucavao sam telohranitelje" (1995.),  "Realni aikido"(1996.) - udzbenik na Visoj skoli za sportske trenere. Autor je video kaseta : "Od pocetnika do majstora", "Odbrana od noza", "Trenerska licenca", "Noz, pistolj, palica", "Kroz igru do majstorstva".

Priznanja koja je majstor Vracarevic dobio u svojoj izuzetnoj karijeri su mnogobrojna.
On  je   tehnicki   direktor  Ruske   federacije   realnog   aikidoa,   clan Predsednistva   Evro-azijske   kjokosinkai  federacije,   podpredsednik   Svetske federacije rukopasnog boja, pocasni predsednik Vusu federacije oblasti singjang Kina, pocasni clan MAA -Internacionalne asocijacije borilackih vestina sa sedistem u Nemackoj, jedan je od osnivaca i predsednik Svetskog centra realnog aikidoa, koji koordinira rad klubova realnog aikidoa sirom sveta. Majstor Vracarevic je od 1997. godine, profesor na Visokoj skoli za sportske trenere u Beogradu.
Za izuzetne rezultate u borilackim vestinama Ruska akademija nauka o Zemlji,  1998. godine,  izabrala ga je za redovnog clana. Medunarodna akademija nauka,  za rešavanje problema nacionalne bezbednosti, dodelila mu je cin pukovnika, 2001.godine.

Na  predlog Americke  asocijacije  za  borilacke   vestine-USMA, majstor Vracarevic je IZABRAN U KUCU SLAVNIH (Martial Arts Hali of Fame) 2002.godine, kada mu je i dodeljeno zvanje GRANDMASTER (Veliki majstor), sto je najvisa titula Kuce slavnih. Ovo priznanje znacilo je i priznanje njegovog stila - realnog aikidoa, koji je upisan u Internacionalnu klasifikaciju borilackih vestina kao AUTENTICNA SRPSKA BORILACKA VESTINA.
Priznajuci originalnost  realnog  aikidoa, Internacionalni   savet   velikih    majstora (International Martial Arts Headfounders & Grandmasters  Council),  izabrao je 2003. godine majstora Vracarevica za svog clana i dodelio mu crni pojas  10. DAN - SOKE, najvise  zvanje   u  borilackim   vestinama, koje nose osnivaci stila. Isti savet mu je dodelio priznanje Najbolji Grandmaster 2003. godine. Majstor Vracarevic je direktor Evropske kuce slavnih za borilacke vestine i sportove, sa sedistem u Beogradu.


Slavujev venac 1
11120 Beograd
Adresni kod: 145805
Srbija

Info: 060/ 800 50 30
Slavica Babić: 063/24 29 13
office@wcra.rs
office.ssra@gmail.com 
Skype: ljuba.vracarevic.wcra
Zakonom zaštićeno. Sva prava zadržava Ti Computers Solutions